Uoči Minhenske konferencije: Evropa procenjuje mogućnost izbijanja rata sa Rusijom

© Foto : PixabayMapa Evrope
Mapa Evrope - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mogućnost rata Rusije i Evrope raste, navodi se u izveštaju Minhenske konferencije o bezbednosti koja će se održati od 16. do 18. februara, javlja portal „Ekspres“.
Palestinski demonstranti u sukobu sa izraelskom policijom nakon odluke predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim za prestonicu Izraela - Sputnik Srbija
Počinje li krstaški rat nove epohe: Sveti grad pali Bliski istok, na udaru Evropa...

U dokumentu pod nazivom „Do ivice i nazad?“ navodi se da je u porastu rizik od slučajnog oružanog sukoba između Moskve i Zapada zbog nepoštovanja sporazuma o kontroli naoružanja, raspoređivanja dodatnih snaga i rasta napetosti oko vojnih vežbi.

„U toj užasnoj situaciji, slaba procena i nerazumevanje mogu dovesti do rata“, navodi se u izveštaju.

Osim toga, u tekstu se navodi da i konflikt na istoku Ukrajine komplikuje proces normalizacije odnosa Rusije i Zapada. Odluka SAD o isporukama oružja Kijevu preti da „zacementira“ sadašnje stanje stvari, smatraju autori izveštaja.

U (dokumentu) „Do ivice i nazad?“ navodi se da jedan broj država-članica EU sve češće izražava skepticizam kada su u pitanju procesi evropskih integracija, dok se Poljska i Mađarska nalaze u „direktnom sukobu“ sa Briselom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala