„Postavljanje zastave na Mars“: Spektakularan snimak prvog svemirskog prvenstva u istoriji

Pratite nas
Ne, ne radi se o pukoj fantaziji. Na Međunarodnoj svemirskoj stanici desila se još jedna prekretnica — igran je prvi turnir u svemirskom badmintonu.

Sportski spektakl snimljen je u okviru projekta „Spejs 360“ televizije RT koji prikazuje život na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MKS) u panoramskom 3-D video-zapisu.

Pedeset četvrta ekipa ekspedicije igrala je niz mečeva na revolucionarnim turniru, koji je komandant MKS-a Aleksandar Misurkin nazvao „Postavljanje zastave na Mars“.

U mečevima za pamćenje, ruski kosmonauti Misurkin i Anton Škaplerov igrali su protiv američkih astronauta Džozefa Akabe i Marka Vanda Haja, ali i japanskog astronauta Norišige Kanaija za prvu titulu šampiona u svemirskom badmintonu.

U svemirskim brodovima se morate suočiti sa nedostatkom gravitacije, ali i sa suparničkim ekipama, udarajući lopticu iz svih uglova dok se tela kreću u bestežinskom stanju. Tim sa MKS kaže da je ovaj sport bio odlična zabava tokom slobodnih dana, a takođe navode trening koordinacije ruku i očiju kao jednu od prednosti te igre.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala