Bah: Odluka suda u korist ruskih sportista nedovoljna za poziv na Igre

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah nakon konferencije za medije u sedištu MOK-a u Lozani
Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah nakon konferencije za medije u sedištu MOK-a u Lozani - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukidanje sankcija nije dovoljno da se pošalje poziv ruskim sportistima kojima je Sportski arbitražni sud dozvolio da učestvuju, izjavio je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah.
Skulptura na zgradi Olimpijskog muzeja u Lozani - Sputnik Srbija
Uprkos odluci suda: MOK zabranio da 15 ruskih sportista učestvuje na Olimpijskim igrama

„Primenili smo strogu proceduru nakon izuzetno razočaravajućih odluka CAS-a, koji je zadovoljio brojne žalbe (ruskih sportista). Privilegija u vidu poziva na Olimpijadu zahteva više od samog odsustva sankcija i zbog toga ih nismo pozvali“, rekao je Bah, prenosi pres-služba MOK-a.

„Morali smo da branimo princip individualnog pravosuđa za svakog sportistu. To je razlog što smo napravili put za ’čiste‘ individualne sportiste iz Rusije da bi mogli da se takmiče u Pjongčangu, ali samo u najstrožim uslovima. Oni su bili pod strogim nadzorom nezavisne komisije koja je trebalo da utvrdi da nema sumnje u njihovu ’čistoću‘“, istakao je on.

CAS je prošle nedelje zadovoljio žalbu 28 ruskih sportista na odluku MOK-a o njihovoj doživotnoj suspenziji sa Olimpijskih igara i anuliranju rezultata sa Igara u Sočiju. Skinute su im sankcije, a njihovi rezultati na ZOI vraćeni su 2014. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala