Velika operacija u Siriji: Čiji sistem je oborio Su-25?

© AFP 2023 / OMAR HAJ KADOURMesto gde je oboren Su-25 u Idlibu
Mesto gde je oboren Su-25 u Idlibu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na mestu likvidacije odreda terorista koji su juče iz protivvazdušnog raketnog kompleksa oborili ruski avion Su-25 u Idlibu nalaze se sirijski specijalci, rekao je za Sputnjik poslanik Državne dume Viktor Vodolacki.
Terorista pored ostataka oborenog ruskog aviona - Sputnik Srbija
Oboren ruski avion u Siriji, pilot poginuo (foto, video)

„Tamo gde se nalazio odred sa protivvazdušnim raketnim kompleksom koji su likvidirale Vazdušno-kosmičke snage u ovom trenutku su sirijske specijalne snage. Ako budu pronađeni elementi ovog kompleksa, na osnovu broja i porekla će se u narednim danima znati odakle je on stigao, iz koje fabrike i kako je bio isporučen“, rekao je Sputnjiku Vodolacki, pozivajući se na sopstvene izvore.

Ruski parlamentarac je naveo da su tamo aktivne i Vazdušno-kosmičke snage Rusije.

„Mi pokrivamo iz vazduha operaciju sirijske vojske“, objasnio je Vodolacki.

Ruski avion Su-25 oboren je juče u sirijskoj provinciji Idlib, pilot se katapultirao, ali je poginuo u borbi s teroristima. Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je avion oboren iz pokretnog raketnog kompleksa. Kasnije je saopšteno da je više od 30 terorista likvidirano u grupnom napadu ruskih snaga na oblast u provinciji Idlib, koja je pod kontrolom Nusra fronta i iz koje je lansirana raketa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala