Japan ima plan za modernizaciju Vladivostoka

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaVladivostok
Vladivostok - Sputnik Srbija
Pratite nas
Japan namerava da predloži Rusiji saradnju u razvoju infrastrukture Vladivostoka u nadi da će se poboljšati uslovi za rešavanje teritorijalnog spora u budućnosti, javio je japanski list „Nikej“.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Daleki istok — prioritet 21. veka

Japan pretenduje na četiri ostrva Južnih Kurila, ali je prošle godine odlučio da počne sa proširenjem ekonomske saradnje, očekujući da će to pomoći da se reše teritorijalni problemi i zaključi mirovni sporazum sa Rusijom.

Prema podacima „Nikeja“, Vlada Japana je pripremila predlog o Vladivostoku uoči posete premijera Šinza Abea Rusiji u maju.

Radi se o postavljanju „pametnih“ semafora koji regulišu signale u zavisnosti od procene gužvi na putevima. Japan bi Rusiji mogao da preda i tehnologiju za remont cevi, tehnologiju za odlaganje otpada, kao i da joj pruži pomoć u modernizaciji turističkih objekata i infrastrukture oko tvamvajskih stanica u Vladivostoku.

Kako navodi japanski list, ovakve projekate će, između ostalog, finansirati japanska banka za međunarodnu saradnju. Japanska vlada se nada da će razvoj Vladivostoka omogućiti da se ožive aktivnosti japanskih biznismena.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala