Dačić: Dosta javašluka i lopovluka, smenjivaću...

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rešio je da se obračuna sa lopovlukom u srpskim ambasadama i konzulatima širom sveta, a za „Kurir“ je rekao da će smeniti sve diplomate u čijim se diplomatsko-konzularnim predstavništvima (DKP) otkriju malverzacije.
Zastava Srbije - Sputnik Srbija
Dačić sve iznenadio: Naložena hitna kontrola po ambasadama

„Svuda gde se utvrde nepravilnosti biće smenjeni svi odgovorni. Ne sme biti javašluka i lopovluka po ambasadama, zbog toga će morati da odgovaraju“, naglasio je Dačić.

Ministarstvo spoljnih poslova započelo je vanrednu kontrolu svih naših DKP. Pod lupom su pre svega finansije, ali i nivo bezbednosti objekata i osoblja, kvalitet komunikacije diplomata s državom i dijasporom, prijemi i druge stvari.

„Ništa se nije proveravalo više od 20 godina i zato smo odlučili da zavedemo red u našim DKP. Formirali smo tim koji je zadužen za nadzor, kojim će biti obuhvaćene sve ambasade i konzulati“, objašnjava Dačić.

Ovaj tim Ministarstva spoljnih poslova vodi državni sekretar Ivica Tončev, koji najavljuje da posle „češljanja“ ambasada u Bratislavi i Beču na red dolaze srpska predstavništva u Parizu, Londonu, Madridu, ali i Maroku, Pekingu i na drugim destinacijama izvan Evrope, preneo je list.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala