Prva reakcija Pentagona na obaranje ruskog aviona u Siriji

© AFP 2023 / SAUL LOEB Pogled na zgradu Pentagona u Vašingtonu
Pogled na zgradu Pentagona u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države nisu snabdevale partnere u Siriji oružjem tipa „zemlja—vazduh“. Vašington će analizirati informaciju o tome da je ruski avion Su-25 oboren iz pokretnog raketnog kompleksa ovog tipa, saopštio je predstavnik Pentagona Erik Pehon.

Ruski avion Su-25 oboren je danas u sirijskoj provinciji Idlib, pilot se katapultirao, ali je poginuo u borbi s teroristima. 

Ruska raketa, na kojoj su vojnici ostavili poruku za teroriste - Sputnik Srbija
Ruska odmazda za pilota: Ovo je za naše (video)

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je avion oboren iz pokretnog raketnog kompleksa. Kasnije je saopšteno da je više od 30 terorista likvidirano u grupnom napadu ruskih snaga na oblast u provinciji Idlib, koja je pod kontrolom Nusra fronta i iz koje je lansirana raketa.

Predstavnik Pentagona je naveo da su SAD usredsređene na borbu protiv DAEŠ-a zajedno s partnerima u Siriji. 

„SAD nisu isporučivale partnerskim snagama u Siriji nikakvo naoružanje tipa ’zemlja—vazduh‘ i ne nameravaju to da čine ni ubuduće“, rekao je Pehon. 

On je naveo da su u geografskom smislu američke operacije orijentisane na borbena dejstva protiv DAEŠ-a u istočnoj Siriji. 

„Procenićemo zasnovanost ovih saopštenja da bismo zaštitili bezbednost svojih partnera iz koalicije“, rekao je Pehon komentarišući incident s ruskim avionom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala