Sankcije probudile ljubav prema Krimu

© Sputnik / Sergej Maljgavko / Uđi u bazu fotografijaZimski Krim
Zimski Krim - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uvođenje ograničavajućih mera Krimu uticalo je da u velikoj meri poraste interes stranaca ka poluostrvu Krim, a sve je više onih koji dolaze da investiraju, izjavio je predsednik Skupštine Krima Vladimir Konstantinov.

Kako je rekao, tokom prošle godine Krim su obišli predstavnici 60 zemalja, što je daleko veći broj nego što je to bio slučaj pre uvođenja sankcija.

Južna obala Krima - Sputnik Srbija
Irska spremna da uloži u Krim 100 miliona evra

„Pre ulaska poluostrva u sastav Ruske Federacije nivo investicija je bio mizeran. Međutim, iako se broj zainteresovanih investitora drastično povećao, još uvek se ne može primetiti direktni rezultat toga. Tako funkcioniše narodna diplomatija, nadamo se da će se javno mnjenje na Zapadu postepeno promeniti po pitanju Krima“, rekao je.

Konstantinov je naveo i da će uskoro Krim posetiti delegacija iz Nemačke, što je znak da mnogi u Evropi žele da se sankcije Rusiji što pre ukinu.

Sa druge strane, kada je reč o turistima, Konstantinov je naveo da se broj posetilaca drastično povećao, kao i da takvog interesovanja za Krim nije bilo ni u doba Sovjetskog Saveza.

„Iako bi razvoj poluostrva išao daleko lakše bez sankcija, to se dešava i dok su te mere na snazi, mi ne možemo taj proces zaustaviti“, dodao je.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala