Incident tokom izlaganja ambasadora SAD u Nišu: „Ubice!“, „Kosovo je Srbija!“

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLAmerički ambasador u Beogradu Kajl Skot
Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom izlaganja ambasadora SAD Kajla Skota u Nišu nezadovoljni građanin bacio letke na kojima je pisalo „Ne u NATO“ i vikao: „Ubice“ i „Kosovo je Srbija“.

Incident se dogodio u zgradi niškog Univerziteta, građanin je letke bacio sa balkona, a salu je napustio uz pratnju policije.

Američka propaganda - ilustracija - Sputnik Srbija
Smatrajte se mobilisanim: Amerika otvara glavni front u Srbiji za tuču sa Rusijom

Ambasador Skot u Nišu govori na temu „Pogrešno razumevanje politike SAD u Srbiji“, a pre toga je posetio i niški Elektronski fakultet.

„Južne vesti“ navode da je ambasador SAD i pored povika i bačenog materijala „skoro nesmetano nastavio svoje izlaganje“.

Skot je u Nišu izjavio da su neistiniti mitovi o Americi, koje, kako je naveo, plasiraju pojedini tabloidi u Srbiji, postali toliko brojni da je srpski narod „počeo da veruje u njih“.

„Ukoliko biste čitali tabloide svakog dana, pomislili biste da Amerika hoće samo zlo Srbiji, da je Amerika neprijatelj Srbiji, da hoće haos u Srbiji i rat na Balkanu. Sve su to samo gluposti“, izjavio je Skot nakon obilaska Elektronskog fakulteta u Nišu.

Ambasador je dodao da je politika SAD bazirana na tome da Srbija bude stabilna i jaka država koja daje svoj doprinos stabilnosti čitavog regiona.

 

B92

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala