Erdogan na papin poziv putuje u Vatikan

© REUTERS / Ludovic MarinPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na zajedničkoj konferenciji za medije sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Jelisejskoj palati u Parizu
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na zajedničkoj konferenciji za medije sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Jelisejskoj palati u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sastaće se sa papom Franjom u Vatikanu, gde će razgovarati o bilateralnim i regionalnim temama.
Aja Sofija u Istambulu - Sputnik Srbija
Otimanje Svete Sofije

Iz Kabineta turskog predsednika saopšteno je da će Erdogan na poziv pape otputovati u dvodnevnu posetu Vatikanu 4. februara, prenosi FENA.

Erdogan će se, kako se navodi, sastati i sa vatikanskim državnim sekretarom, kardinalom Parolinom.

Glavne teme Erdoganovog sastanka sa papom Franjom biće bilateralni odnosi između Turske i Vatikana, kao i regionalne krize, status Jerusalima, situacija u Siriji, problemi ksenofobije i islamofobije u svetu, borba protiv terorizma i druge teme.

Erdogan je prvi turski predsednik koji će posetiti Vatikan, navodi turska televizija TRT.

Nakon zvanične posete Vatikanu, Erdogan će se u Rimu sastati sa svojim italijanskim kolegom Serđom Matarelom, a potom i sa italijanskim premijerom Paolom Đentolinijem.

 

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala