Šta su utvrdili lekari iz Srbije kad su pregledali Mladića

© AP Photo / Peter DejongRatko Mladić u sudnici u Hagu tokom izricanja presude
Ratko Mladić u sudnici u Hagu tokom izricanja presude - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nalazi srpskih doktora koji su pregledali Ratka Mladića u Hagu u decembru uopšte se ne poklapaju sa onim koje su napravili holandski doktori, pišu „Novosti“.

Naime, taj list navodi da je spisak bolesti od kojih boluje ratni general Vojske Republike Srpske znatno duži od onog koji su sačinili holandski lekari, zbog čega je njihovo mišljenje bilo da on uopšte zdravstveno nije bio sposoban za suđenje.

Ratko Mladić u Haškoj sudnici - Sputnik Srbija
Malo im je Hag: Hrvatska i dalje sudi Mladiću

Naime, beogradski list navodi da je Mladić preživeo infarkt, da skoro svakodnevno ima bol u grudima, šum na srcu, boluje više moždanih oštećenja, a takođe ima i prvu fazu demencije, poremećaj pažnje. Zbog svega toga, kardiolog Velibor Ristić i neurolog Gorica Đokić zaključili su da Mladić uopšte nije ni bio sposoban za suđenje.

Jedan od Mladićevih branilaca, advokat Dragan Dan Ivetić, za „Novosti“ je rekao i da spisak bolesti od kojih boluje Mladić nije konačan, odnosno da je to samo njegov deo jer ostatak, zbog strogih pravila Haškog tribunala, ne sme da se objavi.

On kaže i da su Mladiću lekari u Hagu, dan pre izricanja presude, davali lekove za izbacivanje tečnosti, ali u prevelikoj količini, kako bi mu spustili pritisak. Od toga mu je bilo izuzetno loše, zbog čega je i napravljena pauza tokom izricanja presude.

Zbog toga je odbrana ratnog generala VRS u Hag poslala tri podneska, od kojih se u jednom traži da se Mladiću poništi prvostepena presuda u kojoj je osuđen za ratne zločine, da se pusti na slobodu do sledećeg suđenja kako bi se adekvatno lečio.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala