Ukrajinske bezbednosne snage zauzele selo u neutralnoj zoni u Donbasu

Pratite nas
Oružane snage Ukrajine preuzele su kontrolu nad selom Novoaleksandrovka, u Popasnjanskom okrugu, u Luganskoj oblasti, koje se nalazi u neutralnoj zoni na liniji razgraničenja u Donbasu, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane Ukrajine.
Znak na ulazu u Donjeck - Sputnik Srbija
SAD podstiču Kijev na obnovu krvoprolića u Donbasu

„Od 2015. godine uporišta na periferiji sela bila su krajnji položaji ukrajinskih branitelja s jedne strane i položaja (ustanika) sa druge strane. Međutim, nedavno je naša vojska poboljšala svoje taktičke položaje pomerivši se duž linije razgraničenja za nekoliko kilometara i stavivši Novoaleksandrovku pod svoju kontrolu“, navodi Ministarstvo.

U saopštenju se takođe napominje da je od početka sukoba u Donbasu populacija u selu znatno smanjena. U njemu su ranije živele 124 osobe, a sada ih je manje od 20. U selu nema struje i nema saobraćajnih veza sa drugim teritorijama zbog velikih snežnih padavina.

U novembru su ukrajinske bezbednosne snage objavile saopštenje o preuzimanju kontrole nad Travnjevom i Gladosovom, selima u neutralnoj zoni Donjecke oblasti.

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske narodne republike, koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. godine.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala