Putin: Oprostite mi!

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom susreta sa Olimpijcima zatražio je od njih oproštaj jer država nije uspela da ih zaštiti od nastale situacije, izjavivši da je Rusija uvek podržavala i da će nastaviti da podržava ideju čistog sporta.
Olimpijski krugovi - Sputnik Srbija
Dopunjen sastav ruske olimpijske reprezentacije

„Dvostruko teže je kada se sport pomeša sa nekim očigledno neprirodnim i tuđim događajima sportu, sa politikom ili još sa nečim“, rekao je Putin.

„Međutim, dvostruko teže je kada se u državi, u ovom slučaju našoj državi, u vezi s tim stvara tako kompleksna javna ocena, čuju se najrazličitija, nekad i protivrečna mišljenja na ovaj račun. To stvara potpuno teške uslove za postizanje rezultata“, dodao je on.

„Oprostite nam jer nismo mogli da vas zaštitimo od toga“, rekao je predsednik Rusije.

„Međutim, mi i svi ljubitelji sporta ne treba uopšte da sumnjaju da će se Rusija uvek zalagati, da se uvek zalagala i da će uvek podržavati ideje čistog sporta u svakom smislu, u svim odnosima“, dodao je on.

Putin je obećao da će vlasti podržavati sportiste koji nisu mogli da odu na Olimpijske igre.

„Za nas su neke stvari zaista čudne u vezi s tim. Znate, za mnoge od njih je saopšteno nisu pušteni zbog niza okolnosti koje nisu povezane sa dopingom. Tada se postavlja pitanje, protiv čega se borimo? Protiv dopinga ili nečeg drugog?", rekao je predsednik.

Prema njegovim rečima, Rusija priznaje sopstvene „propuste, greške, nepažljiv odnos prema stvarima koje su važne, ključne u savremenom sportu".

MOK je u decembru doneo odluku da „čisti“ ruski sportisti mogu da idu na Olimpijske igre u Pjongčang, ali samo pod olimpijskom zastavom i u statusu „olimpijskih sportista iz Rusije“. Kasnije je Olimpijska skupština podržala nameru ruskih sportista da nastupaju na Olimpijskim igrama 2018. godine pod olimpijskom zastavom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala