Kremlj: S kim mi to imamo posla

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vašington se ponaša kao „nepredvidiv partner“, iznoseći protivrečne izjave o povezanosti „Kremaljskog izveštaja“ sa antiruskim sankcijama.
Ji Seong-Ho, Korejac u Kongresu tokom Trampovoh govora o stanju nacije - Sputnik Srbija
Trampov govor o stanju nacije: Suze u Kongresu i Korejac sa štakama (video, foto)

„Sa velikim žaljenjem konstatujem da imamo posla sa veoma nepredvidivim partnerima, u njihovim (SAD) akcijama ima veoma mnogo protivrečnosti. I sami lako možete da analizirate sinoćnu Trampovu izjavu. U samom tekstu dokumenta (Kremaljskog izveštaja) napisano je da on ni u kom slučaju nije restriktivan i da se ne radi o sankcijama, a zatim se čuju zvanične izjave da je to početak sankcija, a zatim reči koje se uzajamno isključuju itd“, rekao je Peskov.

„Nažalost, imamo posla sa nepredvidivim partnerima, i naravno, u pozadini takve nepredvidivosti, potrebno je očuvati smirenost i raditi onako kako mi smatramo za shodno“, naveo je pres-sekretar šefa ruske države. On je objasnio da je potrebno raditi ono što odgovara našim sopstvenim interesima.

Peskova su zamolili da prokomentariše saopštenja iz SAD o tome da je sadržaj spiska u poslednjem trenutku promenjen.

„Potpuno je nebitno ko je tamo pokušavao da nešto promeni na spisku, a bavljenje takvim nagađanjima nije stvar ruske strane“, izjavio je on.

Predstavnik Kremlja je podsetio na reči ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je „Kremaljski izveštaj“ nazvao neprijateljskim aktom protiv Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala