Na Kongresu o Siriji u Sočiju formirana dva odbora

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaUčesnici Kongresa nacionalnog dijaloga Sirije u Sočiju
Učesnici Kongresa nacionalnog dijaloga Sirije u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Učesnici Kongresa nacionalnog dijaloga Sirije u Sočiju formirali su dva odbora: organizacioni i za praćenje izbora. Jedan od njih već je počeo sa radom, izjavio je poslanik sirijskog parlamenta Ahmad Kuzbari.
Učesnici Kongresa sirijskog dijaloga u Sočiju - Sputnik Srbija
Prvo Soči pa reci „hop“: Sirija spremna za mir

„Postignut je sporazum o dva odbora: organizacionom i odboru za posmatranje glasanja. Jedan od odbora započeo je sa radom odmah posle formiranja, nakon što je prezidijumu Kongresa predstavljen izveštaj o njegovim učesnicima iz Sirije i onima koji žive van zemlje“, rekao je Kuzbari novinarima.

„Ostali odbori za koje se predlaže da se formiraju biće razmatrani nakon pauze“, dodao je sirijski poslanik.

Kongres sirijskog nacionalnog dijaloga u Sočiju zvanično je otvoren u utorak. Na njemu učestvuje više od 1.500 ljudi koji predstavljaju sve političke i etničko-verske grupe Sirije. Ključni zadatak Kongresa je početak rada na novom ustavu Sirije i formiranje ustavne komisije. Kongresu prisustvuju posmatrači država-garanata (Rusija, Iran i Turska), nekoliko arapskih zemalja, kao i delegacija kancelarije specijalnog izaslanika generalnog sekretara UN za Siriju Stafana de Misture, koju predvodi De Mistura lično.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala