Podrška Srbiji u širenju istine o Jasenovcu

© Sputnik / Aleksandar MilačićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da u potpunosti podržava Srbiju i njene stavove kada je reč o izložbi „Jasenovac — pravo na nezaborav“, koja je postavljena u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, navodeći da mu, s druge strane, nisu jasna reagovanja zvaničnika Hrvatske.
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić: Zaprepašćen sam, bolje bi bilo da ćute

„Pijetet nije provokacija, kako to tvrde hrvatski zvaničnici. Svi mi pojedinačno, ali i kao društvo, moramo uvažavati sve nevine žrtve koje su stradale u bilo kom dijelu svijeta, a posebno one nama najbliže“, rekao je Dodik.

Dodik je upozorio da negiranje razmera stradanja u Jasenovcu od zvaničnih organa Hrvatske u zlonamernim i ekstremističkim krugovima može biti protumačeno kao odobravanje zločina, zbog čega je za celi region izuzetno važno to što je Srbija odlučila da na ovakav način dodatno upozna svet o zločinu nad Srbima, Jevrejima i Romima na tom području.

„Kao predsednik Republike Srpske i kao Srbin, želim da zahvalim Srbiji što je to učinila, a Srpska će sa svoje strane da učini sve da pomogne da se istina o Jasenovcu i stradanju našeg naroda čuje što dalje i što bolje, ma koliko to nekome smetalo“, istakao je Dodik.

Predsednik Srpske je zaključio da je, zbog budućnosti svih u regionu i generacija koje dolaze, krajnje vreme da se prestane sa prikrivenom podrškom zločinačkoj politici koja je poražena u Drugom svetskom ratu.

 

SRNA

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala