Putin: Preko sportista napadaju Rusiju

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čudno je da se optužbe na račun Rusije i njenih sportista zasnivaju na osnovu svedočenja Grigorija Rodčenkova, „tupavku sa očiglednim problemima”, rekao je ruski predsednik Vladimir Putina sastanku sa učesnicima njegove predsedničke kampanje.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin o „Kremaljskom spisku“: A gde sam tu ja?! (video)

Putin je naglasio da sport ne treba da bude arena za bitke nekih političkih interesa.

Ipak, prema rečima predsednika, Rusija treba da sarađuje sa međunarodnim organizacijama jer ni njima nije lako.

„Tamo je mnogo ljudi koji se pozitivno odnose prema našoj državi, navijaju za svetski sport. Nadam se da će ova stranica ipak biti okrenuta, i to u bliskoj budućnosti“, dodao je Putin.

Zabrana nekim sportistima da učestvuju na Olimpijskim igrama je „jedan je od napada“ na Rusiju. Putin je podsetio kako je negativna medijska pozadina stvorena oko priprema za Olimpijadu u Sočiju. Po njegovim rečima, mnogi su bili šokirani kada je Rusija uspešno organizovala Igre 2014. godine.

Zastava Rusije - Sputnik Srbija
Zastava koje se boji MOK!

Putin je naglasio da se sve zamerke MOK-a zasnivaju na svedočenju doušnika Svetske anti-doping agencije Grigorija Rodčenkoval, kojeg je  nazvao „tupavkom“ kog je trebalo pritvoriti umesto što su mu dali sportsku dužnost.

„Na svedočanstvima čoveka kome se uopšte ne može verovati?! Osim toga, nama govore da on radi pod kontrolom američkih specijalnih službi, i to je dobro. Za koga je to dobro?! Za nas je loše jer ga kontrolišu“, naveo je predsednik.

Putin se složio da je u Rusiji bilo korišćenja dopinga.

„Takvih primera je mnogo u celom svetu, samo ih ne iznose i ne šire u okviru unutar političke kampanje u nekoj zemlji“, dodao je on.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala