Dopunjen sastav ruske olimpijske reprezentacije

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaOlimpijski krugovi
Olimpijski krugovi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodni olimpijski komitet (MOK) registrovao je 169 sportista i 189 zvaničnika u sklopu delegacije „olimpijskih sportista iz Rusije“ koji će učestvovati na Olimpijskim igrama 2018. godine u južnokorejskom Pjongčangu, a na Olimpijadu će otići 80 trenera, saopštila je pres-služba Olimpijskog komiteta Rusije (OKR).
Zastava Rusije - Sputnik Srbija
Zastava koje se boji MOK!

„Nakon zvanične registracije sportista i zvaničnika za učešće na Olimpijskim igrama u sastavu reprezentacije ’olimpijskih sportista iz Rusije‘, u Pjongčang će otputovati 169 sportista i 189 zvaničnika, uključujući i 80 trenera. Posebna kvota predviđena je za akreditovane goste Nacionalnog olimpijskog komiteta“, navodi se u saopštenju.

U decembru je Izvršni komitet MOK-a objavio mogućnost da se na Olimpijadu 2018. godine puste samo „čisti“ ruski sportisti bez istorije dopinga pod olimpijskom zastavom i posebnim statusom „olimpijskih sportista iz Rusije“. OKR je prošle nedelje objavio sastav od 169 sportista koji će učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine. Mnogi vrhunski ruski sportisti ne nalaze se na spisku pozvanih na Olimpijadu od strane komisije MOK-a. 

Olimpijske igre u Pjongčangu biće održane od 9. do 25. februara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala