Napad DAEŠ-a na vojnu bazu, ubijeno pet vojnika, deset ranjeno

© AP Photo / Massoud HossainiAvganistanska policija
Avganistanska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teroristička organizacija DAEŠ preuzela je odgovornost za jutrošnji napad na bazu Avganistanske nacionalne armije koja štiti vojnu akademiju „Maršal Fahim“, zapadno od prestonice Kabula, u kom je učestvovalo petoro ekstremista, a ubijeno je najmanje pet i ranjeno deset vojnika.

AP navodi da su dva napadača ubijena u okršaju vatrenim oružjem, dva su se raznela aktivirajući eksploziv kojim su bili opasani, a jednog su uhapsili vojnici.

Avganistan - Sputnik Srbija
Kabul: Eksplodiralo vozilo Hitne pomoći, 95 mrtvih, 158 ranjenih

Napad je započeo oko četiri sata po lokalnom vremenu, a borbe su trajale dugo nakon svitanja. Policija je blokirala sve puteve koji vode ka akademiji, a nakon okončanja borbi, bezbednosne snage preuzele su kontrolu nad tom zonom i zaplenile jedan prsluk bombaša-samoubice, automatsku pušku AK-47 i municiju.

„Napad je bio usmeren ka vojnoj jedinici koja štiti akademiju, a ne na samu akademiju“, izjavio je portparol avaganistanskog Ministarstva odbrane Davlat Vaziri.

Ovaj napad je izveden dva dana nakon što je talibanski napadač u subotu uleteo kolima Hitne pomoći ispunjenim eksplozivom u centar Kabula, pri čemu su ubijene 103 osobe i ranjeno 235 ljudi.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala