Čović: Koga predstavlja Bakir u Turskoj

© AP Photo / Virginia MayoDragan Čović
Dragan Čović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas da ne zna u čije ime je u Istanbul otputovao član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, na sastanak sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali je kazao da Izetbegović u Tursku nije otišao u ime Predsedništva BiH.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik: Srpska ima puno poverenje u Vučića

„Moje i mišljenje gospodina (Mladena) Ivanića jeste da je to neprihvatljiva varijanta, i da gospodin Izetbegović nema nijednog razloga da ode, da će to samo izazvati dodatne probleme, nagađanja, radi čega se ide, osobito, jer gospodin Izetebegović ne ide kao predsedavajući Predsedništva BiH, nego kao član Predsedništva BiH, bez ikakve zajedničke platforme, o temama o kojima bi se razgovaralo“, rekao je Čović za „Avaz“.

On je ocenio da je u ovom slučaju Izetbegovoić otišao u svoje lično ime ili u ime stranke, a ne u ime Predsedništva i podsetio na nedavnu izjavu Bakira Izetbegovića datu u Beogradu, da će se spoljna politika voditi isključivo u Sarajevu.

„Sad odjednom jedan od članova Predsedništva BiH, u čije ime, to ne znamo i o tome svi nagađamo, ide u drugu državu, razgovara s predsednicima druge dve države i razgovora o nekim temama, koje ne mogu biti ništa drugo do spoljna politika BiH. Nadam se da će nam Izetbegović to pojasniti sutra i prekosutra, ali to je za mene u svakom slučaju kao norma neprihvatljivo“, rekao je Čović.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala