Zaharova: Laž je da su odluke Kongresa u Sočiju unapred određene

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da su medijske informacije o „izvesnim rezultatima Sočija“ pokušaj da se omete rad Kongresa sirijskog nacionalnog dijaloga u Sočiju.
Stafan de Mistura - Sputnik Srbija
De Mistura doputovao u Soči: Počinje Kongres nacionalnog dijaloga Sirije

„Sve što se sada pokreće u medijskom prostoru o nekim već izvesnim rezultatima Sočija, ranije napisanim izjavama — pokušaji su da se naruši rad Kongresa“, napisala je Zaharova na Fejsbuku.

Ona je navela da je medijima poslat neki „plan završnog saopštenja Kongresa“. Prema njenim rečima, „ono što je najneverovatnije jeste da se stvar predstavlja tako kao da je pre dolaska predstavnika Damaska i opozicije sve navodno napisano i da događaj neće imati intrigu“.

Predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije je rekla da je sama „intriga“ — format, učesnici, dnevni red — bila nepoznata i za rusku stranu.

Kongres nacionalnog dijaloga Sirije će se održati u Sočiju na inicijativu Rusije. Specijalni predstavnik predsednika Rusije za Siriju Aleksandar Lavrentjev je izjavio da će na forumu biti pokrenut proces rada na novom sirijskom ustavu, a da će reč dobiti svi: i vlada i opozicija — unutrašnja, spoljna i naoružana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala