Kako Amerika pokušava da utiče na izbore u Rusiji

© Sputnik / Kirill Kalinikov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov smatra da je takozvani američki „izveštaj o Kremlju“ pokušaj da se izvrši uticaj na izbore za predsednika Rusije, ali da, po njegovom mišljenju, nikakvog uticaja neće biti.
Direktor VEB-a Sergej Gorkov - Sputnik Srbija
Ruski bankar: Američke sankcije su kao kiša...

„Mi zaista smatramo da je to direktan i očigledan pokušaj da se nešto uradi uoči izbora kako bi se uticalo na njih“, rekao je predstavnik Kremlja novinarima, komentarišući takozvani „izveštaj Kremlja“.

„Mi se s tim ne slažemo, i ubeđeni smo da neće biti nikakvog uticaja“, naglasio je Peskov.

Prema njegovom mišljenju, „samo objavljivanje spiska ne znači ništa, dokument nije još jedan talas sankcija“.

„Naravno, potrebno je pogledati i analizirati kakve akcije će uslediti nakon objavljivanja. Sve to će se analizirati u Moskvi kako bi se, u svakom slučaju, i naši interesi i interesi naših kompanija osigurali na maksimalan način“, obećao je predstavnik Kremlja.

Američka administracija će danas, kako se očekuje, predstaviti Kongresu takozvani izveštaj o Kremlju — spisak zvaničnih lica, političara i uspešnih biznismena sa analizom njihove povezanosti sa ruskim vlastima. Na osnovu njega će Vašington doneti odluku o novim sankcijama, kako protiv fizičkih tako i protiv kompanija iz energetskog, vojnog i finansijskog sektora, kao i prema specijalnim službama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala