Otkrivena tajna britanskog ministra odbrane: Optužbe protiv Rusije paravan za ljubavnicu

© REUTERS / Yiannis KourtoglouMinistar odbrane Velike Britanije Gavin Vilijamson
Ministar odbrane Velike Britanije Gavin Vilijamson - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Velike Britanije Gavin Vilijamson izneo je ozbiljne pretnje protiv Rusije sa ciljem da se skrene pažnja javnosti sa njegovog priznanja supružničke nevernosti u medijima, piše „Dejli mejl“.
Osvit u Londonu - Sputnik Srbija
Ruski senator: Zemlja sa takvom detektivskom tradicijom došla do pećinskog nivoa

Upozorenja 41-godišnjeg Gavina Vilijamsona o pretnjama od strane Rusije, koje navodno mogu da koštaju života više hiljada ljudi, a koja je on izneo u intervjuu za „Dejli telegraf“, čula su se istog dana kada on u izjavi za drugi list priznao da je bio neveran supruzi, navodi „Dejli mejl“.

Ministar odbrane je ranije ispričao da je 2004. godine počeo ljubavnu vezi sa službenicom u firmi „Elgin i Hol“, gde je bio direktor. Kada je ta informacija obelodanjena, Vilijamson je napustio kompaniju.

„Nije bilo nikakvih disciplinskih mera“, saopštio je prijatelj sadašnjeg ministra odbrane za list „Tajms“.

Vilijamson je napustio kompaniju kako bi obnovio odnose sa svojom suprugom Džoanom.

„Ta veza je bila užasna greška i ona je prekinuta čim je počela, jer je stvorila probleme i meni i njoj. Pokušaj da to objasnim Džoani je bilo nešto najteže u mom životu“, rekao je Vilijamson, prenosi „Dejli mejl“.

Ispovest Vilijamsona o neverstvu u Vestminsteru smatraju kao pokušaj da se „raščisti polje“ za buduće liderstvo, kada se Tereza Mej povuče, smatra list.

Sneg u Londonu - Sputnik Srbija
Britanski ministar odbrane razbesneo svoju obaveštajnu službu zbog Rusije

Ranije je ministar odbrane Velike Britanije Gavin Vilijamson u članku za „Dejli telegraf“ napisao da „Moskva razvija agresivne planove“ za uništavanje britanske infrastrukture. Pozivajući se na vojne izvore, list „Sandej tajms“ je napisao da su agenti britanske obaveštajne službe besni zbog izjave ministra odbrane o „agresivnim planovima Moskve“. Izvor lista je istakao da je ministar mogao da iskoristi tajne informacije, koje su delimično dobijene od britanskih saveznika.

Komentarišući izjavu britanskog ministra, portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov je izjavio da „se čini da je Vilijamson izgubio pojam o granicama razuma“, a da njegove strahove „treba preneti u dečje stripove ili seriju „Leteći cirkus Montija Pajtona“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala