Vučić: Hrvatska nota Srbiji, kao da Nemačka piše Jevrejima

© Tanjug / DRAGAN KUJUNSDZICPredsednik Aleksandar Vučić
Predsednik Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da bi voleo da vidi tekst protestne note koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog izložbe „Jasenovac, pravo na nezaborav" u Ujedinjenim nacijama u Njujorku i da se pita „da li je to moguće“, budući da su istorijske činjenice u vezi sa tim logorom sasvim jasne.
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić: Zaprepašćen sam, bolje bi bilo da ćute

„To je kao kada bi neko pisao protesnu notu Jevrejima što su obeležavali dan Holokausta, a da ta nota stiže iz Nemačke“, rekao je Vučić za televiziju „Pink“.

On je dodao da razume što sa Hrvatskom ne možemo da se saglasimo u vezi sa onim što se zbivalo pre 27 godina, ali da ne može da razume što ne možemo da se saglasimo u vezi sa onim što se zbivalo pre 72-73 godine.

„Posebno, jer mi se čini da su tu istorijske činjenice sasvim jasne“, naglasio je Vučić.

On je istakao da nema načina da se Srbi nateraju da zaborave stradanje svoga naroda, strašni genocid i jezive zločine počinjene na prostoru Bosanske krajine, Hercegovine, ali i Like, Banije i Korduna, koji je kontrolisala nekadašnja NDH.

„To je stvarno nemoguće, jer bi zločin bio zaboraviti, ali i ne podsećati u budućnosti na strašne zločine koji su se dogodili — baš da se nikada ne bi ponovili i da se nikad ne ponove nijednom drugu narodu“, istakao je Vučić.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala