Tramp poručio poznatom reperu: Nezaposlenost crnaca najniža ikada

© AP Photo / Andrew HarnikPrezident SŠA Donalьd Tramp
Prezident SŠA Donalьd Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp pozvao je svoje pratioce na Tviteru da obaveste repera Džej Zija da je zbog njegove politike stopa nezaposlenosti među crnim Amerikancima na najnižoj zabeleženoj stopi od kada se vodi evidencija.

​Kako prenosi AP, ta objava na Tviteru izgleda da je odgovor na intervju koji je Džej Zi dao za Si-En-En, u kojem je rekao da su Trampovi komentari o migrantima iz Haitija i iz Afrike bili „razočaravajući“ i „bolni“.

Reper je u emisiji „Van Džouns šou“ rekao da niska nezaposlenost među crncima ne opravdava predsednikov stav. Džej Zi je istakao da „na kraju dana, nije u pitanju novac“ i da se on „ne izjednačava sa srećom“.

Stopa nezaposlenosti crnaca koja iznosi 6,8 odsto jeste najniža zabeležena stopa i dostigla je nivo koji nije viđen još od kraja administracije Bila Klintona, navodi AP.

Predsednik SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Afričke zemlje uznemirene Trampovim rasizmom i ksenofobijom

Rojters je pre više od dve nedelje preneo, pozivajući se na dva izvora „upoznata sa komentarima“ predsednika, da je Tramp na sastanku u Beloj kući upitao zašto bi SAD želele da prime migrante iz Haitija i afričkih zemalja, nazivajući ih vukoje*inama.

AP je takođe preneo, pozivajući se na tri izvora, da se Tramp zapitao zašto bi SAD primale više imigranata iz Haitija i vukoje*ina Afrike, a manje iz mesta kao što je Norveška.

Predsednik SAD je to kasnije demantovao, ali to nisu zvanično učinili ni Bela kuća ni nekoliko republikanskih kongresmena koji su prisustvovali sastanku.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala