Boris Nemcov dobio trg u Vašingtonu; Rusija: Amoralno to što radi Amerika

© Sputnik / Ramilj Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMesto ubistva Borisa Nemcova
Mesto ubistva Borisa Nemcova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradski savet Vašingtona usvojio je zakon o promeni imena trga nedaleko od ruske ambasade u čast ubijenog ruskog političara Borisa Nemcova. Ruski Savet Federacije je ovu odluku nazvao amoralnom.
Odavanje poslednje počasti političaru Borisu Nemcovu - Sputnik Srbija
Boris Nemcov ubijen za 15 miliona rubalja

Tokom sednice koja je održana 9. januara članovi Saveta su naglasili da je ovo „simbolično priznanje u sećanje na Borisa Nemcova“. Oni su takođe naglasili da ovaj „simbolizuje privrženost Vašingtona demokratiji“.

Zamenik šefa međunarodnog komiteta Saveta Federacije Vladimir Džabarov izjavio je da je pokušaj američkih vlasti da ruske vlasti predstavi kao protivnike Borisa Nemcova amoralan i da neće naići na podršku u Rusiji.

„Treba mirno prihvatiti ovu odluku vlasti Vašingtona. To je njihova unutrašnja stvar, oni mogu da nazovu ulicu kako hoće, iako je jasno da se računa na to da će ova odluka izazvati rezignaciju u Moskvi ili da može da je izazove“, naveo je Džabarov.

Po njegovom mišljenju, Vašingon računa na neke recipročne mere Rusije.

Zaur Dadajev - Sputnik Srbija
Ubica Nemcova dobio 20 godina zatvora

„Mislim da od toga nema ništa. Boris Nemcov je bio aktivan političar ′90-ih godina koji se zatim u ocenama događaja u Rusiji razišao sa zvaničnim vlastima. Međutim, to je njegovo pravo“, rekao je senator.

Prema njegovim rečima, stav se može prihvatiti ili ne, ali se mora poštovati.

„Ipak, on nikad nije bio neprijatelj naše zemlje, i pokušaji da se sadašnje ruske vlasti predstave kao protivnici Borisa Nemcova su potpuno amoralni“, uveren je Džabarov.

Boris Nemcov je ubijen 28. februara 2015. godine u blizini Kremlja. Na političara je ispaljeno nekoliko metaka i on je na mestu ostao mrtav.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala