Aja Jung: U SNS jer me je samo Vučić pozvao (video)

© SputnikMaša Radović i Aja Jung
Maša Radović i Aja Jung - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktorka i osnivačica Beogradskog festivala igre Aja Jung, koja je druga na listi Srpske napredne stranke (SNS) na izborima u Beogradu otkrila je za Sputnjik ko je po njenom mišljenju crni, a ko beli labud srpske političke scene i kako bi ona, ako dođe u priliku, izmenila Beograd.

Prvu balerinu koja je izvela piruetu na srpskoj političkoj pozornici pitali smo i zašto se odlučila da podrži baš SNS, da li zbog poziva koji je usledio direktno od predsednika Vučića, ili iz nekog drugog razloga.

„Pa prosto, nije me nikada niko drugi pozvao. Kada sam se vratila u Beograd, u Srbiju, posle jednog perioda života u Grčkoj, počela sam da radim na tim gostovanjima različitih trupa i umetnika, a onda smo oformili manifestaciju koja je iz godine u godinu rasla. Zaista mogu da kažem da je svake godine bilo teško, teže, i taj festival je prosto pretendovao da postane važan i da postane referentan, samim tim je njegov program postajao zahtevniji za nas organizatore. I u tom smislu taj put je bio izuzetno težak, svako ko bi pružio ruku ili pomogao ili samo primetio tu vrstu napora i posvećenosti i želje, postajao bi na neki način moj saradnik. Tako da verujem da je neko ranije primetio, takođe bi možda pričali o nekoj saradnji ili možda učinili nešto više za Beograd i za Beogradski festival igre.“    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala