Telenor prodaje posao u Srbiji?

CC BY 2.0 / Charlotta Wasteson / Telenor
Telenor - Sputnik Srbija
Pratite nas
Norveška kompanija „Telenor“ potvrdila je da postoji interesovanje za preuzimanje njenog poslovanja u mobilnom sektoru u Srbiji, Mađarskoj, Crnoj Gori i Bugarskoj, koja u Srbiji ima više od tri miliona korisnika.
Rusija je lider po izgradnji hramova. - Sputnik Srbija
Rusija nije samo zemlja energetike i oružja, već...

„Kompanija ’Telenor‘ je dobila nezatražene ponude za preuzimanje njenog portfolija poslovanja u centralnoj i istočnoj Evropi“, navodi se u saopštenju postavljenom na zvaničnoj internet stranici norveške kompanije.

Iz „Telenora“, koji u Srbiji ima više od tri miliona korisnika, poručuju da bi razmatranje dostavljenih ponuda trebalo da bude završeno do kraja marta, ali i da to neće uticati na njeno poslovanje, klijente i zaposlene. 

„Kompanije ’Telenor‘ u regionu CIE imaju snažnu tržišnu poziciju i solidne finansijske rezultate, i u prošloj godini su imale udeo od 9,0 posto u ukupnim prihodima ’Telenor grupe‘“, navodi se još u saopštenju kompanije. 

Bugarski portal „Euskop“ piše da će poslovanje „Telenora“ na Balkanu biti prodato za dve milijarde dolara. 

Mediji već duže vreme špekulišu sa podatkom da je norveški mobilni gigant u pregovorima sa fondom KKR iz Sjedinjenih Američkih Država o prodaji svog biznisa na Balkanu. Telenor u Srbiji posluje još od 2006. godine kada je za milijardu i po evra kupio „Mobi063“.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala