Sirijska vojska u Tanfu pronašla savremeno evropsko oružje

© REUTERS / Rodi SaidZaplenjeno oružje
Zaplenjeno oružje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijska vojska je kod militanata koji su likvidirani u oblasti Tanf pronašla savremeno oružje evropske proizvodnje, saopštio je ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji.

Kako se navodi, to naoružanje pronađeno je prilikom pretresa lokacija gde su se teroristi krili, a reč je aparatima za elektronsko ratovanje — uređaji za ometanje radio-veze, kao i bazna radio-stanica, ali i velika količina municije i vatrenog oružja.

Borci Sirijskih demokratskih snaga stoje pored vojnog vozila u Raki - Sputnik Srbija
Američka koalicija u Siriji stvara „pogranične snage bezbednosti“

Istovremeno, iz ruskog centra saopšteno je i da se uskoro očekuje napad militanata iz zone Tanf, koju kontrolišu Sjedinjene Američke Države, i to ka severu i severoistoku zemlje.

Ova informacija, kako se precizira, dobijena je sa više strana, a potvrdile su je i sirijske izbeglice koje su uspele da napuste tu zonu.

Ocenjuje se da je reč o potencijalnim diverzijama i napadima na provincije Damask, Homs i Dejr el Zor kako bi se privukla pažnja vladinih snaga koje su opkolile teroriste Nusra fronta u Idlibu.

Istovremeno, Rusija je optužila Ameriku da podržava grupacije koje imaju iste stavove kao poražena teroristička organizacija DAEŠ, i to sa ciljem da se miniraju napori koji vode ka pronalasku političkog rešenja za sirijski konflikt.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala