Kremlj: Podržavamo Trampovu želju za dijalogom

© REUTERS / /Yuri GripasPredsednik SAD Donald Tramp
Predsednik SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izjava predsednika SAD Donalda Trampa o tome da se nada uspostavljanju dijaloga sa Rusijom u potpunosti je u skladu sa stavom Moskve, koji je formulisao ruski predsednik Vladimir Putin, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ta Trampova izjava u potpunosti je u skladu sa stavom koji je Putin u više navrata iznosio“, rekao je Peskov.

Pogled na Spasku kulu i zvonik Ivana Groznog u Moskvi - Sputnik Srbija
Kremlj: Rusija se ne bavi subverzivnim aktivnostima protiv SAD

Prethodno je američki predsednik Donald Tramp u Davosu, gde se održava Svetski ekonomski forum, na pitanje ruskih novinara da li će da izgradi dijalog sa Rusijom, odgovorio: „Nadamo se“.

Sa druge strane, Peskov se u svom obraćanju medijima osvrnuo i na pitanje održavanja Kongresa nacionalnog dijaloga o Siriji, koji bi trebalo da bude održan u Sočiju, da je reč o izuzetno važnom događaju, iako je malo verovatno da će staviti tačku na politički proces u toj zemlji.

„Posao koji se odvija je izuzetno težak i naporan, predstoji još puno toga što je potrebno uraditi. Sam po sebi, taj kongres je važan korak ka pronalasku političkog rešenja“, istakao je on.

Osvrnuo se i na optužbe da je Pjongjang kroz Rusiju isporučivao ugalj Južnoj Koreji i Japanu, rekavši da Rusija u potpunosti sprovodi sve međunarodne sankcije protiv Severne Koreje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala