Indija ne veruje u antiruske sankcije

© REUTERS / Mikhail Metzel/TASSPremijer Indije Narendra Modi i predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku u Sankt Peterburgu
Premijer Indije Narendra Modi i predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Indija će nastaviti da realizuje sve sporazume koje ima potpisane sa Moskvom i ne veruje u sankcije koje su uvedene protiv Rusije, izjavio je ambasador te zemlje u Ruskoj Federaciji Pankadž Saran.
Ministri spoljnih poslova Rusije, Indije i Kine, Sergej Lavrov, Sušma Svaradž i Vang Ji na sastanku u Nju Delhiju - Sputnik Srbija
Lavrov: Rusija, Indija i Kina spremne da podele iskustvo

Kako je rekao, odnosi sa Rusijom su od velike važnosti za Indiju, stoga će zvanični Nju Delhi nastaviti da ih razvija na osnovu uzajamnih nacionalnih interesa.

„Nastavićemo da realizujemo sve međunarodne sporazume, to je za nas stvar principa. Mi ne verujemo u te sankcije“, istakao je on.

Ekonomske sankcije su zapadne zemlje protiv Rusije uvele još 2014. godine, a predsednik SAD Donald Tramp potpisao je u avgustu prošle godine zakon kojim se te ograničavajuće mere dodatno proširuju.

Štaviše, iz Vašingtona je najavljeno da će izveštaj o uvođenju dodatnih sankcija protiv Rusije biti objavljen 29. januara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala