Kijev: Visocki i Bulgakov opasni za Ukrajinu

© Sputnik / Artem Zhitinev / Uđi u bazu fotografijaPortret Mihaila Bulgakova na zgradi u Moskvi
Portret Mihaila Bulgakova  na zgradi u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stvaralaštvo muzičara Viktora Coja i Vladimira Visockog, kao i pisca Mihaila Bulgakova, predstavlja „zavodljive pipke ruskog sveta“. Oni podsećaju na zajednički kulturni prostor s Rusijom koji je neprihvatljiv za Ukrajinu, izjavio je direktor Instituta za nacionalno sećanje Ukrajine Vladimir Vjatrovič.
Viktor Juščenko, bivši predsednik Ukrajine - Sputnik Srbija
Juščenko: Dostojevski, Čajkovski i Rjepin ukrajinski umetnici

„Nisu svi pipci ruskog sveta tako odvratni i očigledni kao ’sovek‘ (sovjetski čovek) i moskovska crkva. Neki od njih su mnogo simpatičniji, izvrsni i vredni poštovanja, ali nisu manje opasni. ’Ironija sudbine‘ (sovjetski film u režiji Eldara Rjazanova), Osmi mart, Bulgakovi, Pugačovi, pa čak i Visocki i Coj u rukama Kremlja – efikasni su instrumenti za podsećanje na jedinstveni kulturni prostor i instrumenti za njegovo obnavljanje“, ukazao je Vjatrovič na svojoj stranici na Fejsbuk. 

U tekstu napisanom povodom obeležavanja 80 godina od rođenja popularnog ruskog kantautora, pesnika, pevača i glumca Vladimira Visockog, Vjatrovič je naveo da je „upravo kultura fundament na kojem svaki imperijalizam uzdiže hram za svoje veličanje“. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala