Rusima dozvoljeno da nose svoje zastave na Olimpijskim igrama

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaNavijači Rusije na prijateljskoj fudbalskoj utakmici između Rusije i Mađarske
Navijači Rusije na prijateljskoj fudbalskoj utakmici između Rusije i Mađarske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pokazivanje zastave zemlje priznatog nacionalnog olimpijskog komiteta, čak i ako je on privremeno suspendovan, ne može se zabraniti gledaocima ili navijačima tokom Olimpijskih igara, saopštio je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) na zahtev Sputnjika.
Zastava sa grbom Rusije na utakmici Svetskog prvenstva u hokeju između reprezentacija Rusije i Letonije - Sputnik Srbija
MOK zabranio zastavu Rusije na tribinama OI

„Demonstracija zastave zemlje priznatog (od strane MOK-a) nacionalnog olimpijskog komiteta, čak i privremeno suspendovanog, ne može biti zabranjena gledaocima ili običnim navijačima tokom Olimpijskih igara. Međutim, ako se pokaže da je to organizovana politička demonstracija, MOK će to razmotriti u svom sistemu nadgledanja za sprovođenje odluka Izvršnog odbora MOK od 5. decembra 2017. godine“, ističe se u saopštenju.

U sredu je Olimpijski komitet Rusije objavio da je zatražio od MOK-a da potvrdi informacije da ne postoji zabrana da navijači pokazuju ruske simbole na Olimpijskim igrama 2018. godine u južnokorejskom Pjongčangu.

Na Olimpijskim igrama prema pravilima ponašanja za gledaoce zabranjene su zastave zemalja koje ne učestvuju na njima. MOK je u decembru doneo odluku da „čisti“ ruski sportisti mogu da idu na Olimpijske igre u Pjongčangu pod olimpijskom zastavom i u statusu „olimpijskih sportista iz Rusije“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala