Četiri godine nakon referenduma na Krimu: Veliki projekti pre svih rokova

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaKrim
Krim - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da će se situacija sa Krimom uskoro stabilizovati, a da će se razvoj regiona ubrzati. Tog stava se pridržava i u Državnom savetu republike.
Državna duma Rusije - Sputnik Srbija
Čiji je Krim? Ruski sporazum s Ukrajinom treba menjati u ključnoj tački

Situacija oko Krima će se stabilizovati i socijalno-ekonomski razvoj regiona će se ubrzati, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin za vreme video-konferencije sa vodećim univerzitetima zemlje.

„Zasad ne mislim da je situacija oko Krima dramatična. Naprotiv, mislim da će se sve postepeno stabilizovati“, rekao je Putin.

Po njegovom mišljenju, nakon rešenja niza infrastrukturnih pitanja i problema, razvoj će se samo ubrzavati, uključujući i u socijalnoj sferi i u sferi nauke i obrazovanja i u sferi razvoja proizvodnje u različitim oblastima.

Kako je saopštio poslanik Državnog saveta Krima Vladislav Ganžara, od referenduma 2014. godine na poluostrvu su se desile značajne promene.

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Porošenko zaboravio da na Krimu žive Rusi

„Od trenutka ulaska Krima u sastav Rusije nije prošlo mnogo vremena, ali je za praktično četiri godine uspelo da se postignu značajni rezultati. Pre svega, ove godine će se otvoriti prvi deo našeg Krimskog mosta. To je sigurno. Most će biti izgrađen, bez obzira na spoljne pritiske, retoriku koju oko njega pokušavaju da naprave naši oponenti. Na Krimu se gradi federalni put ’Tavrida‘, mi gradimo nove škole, dečje vrtiće, bolnice“, rekao je on.

Osim toga, naveo je poslanik, postignuti su značajni uspesi u realizaciji federalnog regionalnog programa. Kada svi zadaci u tom pravcu budu potpuno završeni, Krim će, po njegovim rečima, izaći na novu stadiju svog socijalno-ekonomskog razvoja.

„Pre svega će infrastrukturni projekti omogućiti da se potpuno na drugi način izgradi logistika na poluostrvu, oni će privući nove turiste, nove velike kompanije koje će razvijati ekonomiju i socijalnu strukturu Krima. On sa sigurnošću korača putem razvoja, bez obzira na pritiske. Niko ne može da omete razvoj poluostrva niti će to uraditi“, ubeđen je Ganžara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala