Moskva: SAD komplikuju istragu u Siriji i neosnovano prozivaju

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva se ne slaže sa pristupom Vašingtona istraživanju hemijskih napada u Siriji, SAD zapravo komplikuju istragu i neosnovano optužuju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Zasedanje Saveta bezbednosti UN. - Sputnik Srbija
Rusija: Potrebni novi mehanizmi za istragu hemijskih napada, SAD — protiv

„Sve u svemu, kategorično se ne slažemo sa pristupom SAD koje komplikuju međunarodnu istragu o ranijim slučajevima i koji preferiraju da prozivaju bez ikakve osnove“, prokomentarisao je Peskov izjavu američkog državnog sekretara Reksa Tilersona koji je rekao da je Rusija odgovorna što je Damask navodno upotrebio hemijsko oružje.

„Znate da su naši stavovi dijametralno suprotni. Mi se ne slažemo sa stavom SAD“, rekao je Peskov.

Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja je na sastanku Saveta bezbednosti UN u utorak izjavio da je Rusija predložila stvaranje novog međunarodnog organa za istraživanje upotrebe hemijskog oružja i izradila odgovarajući nacrt rezolucije. SAD se protive predlogu Rusije o stvaranju novog mehanizma za istragu, ali su spremne da odmah obnove Zajednički mehanizam UN-OZHO za istragu o hemijskom oružju, izjavila je američka ambasadorka u UN Niki Hejli.

U Njujorku je održana sednica Saveta bezbednosti sazvana na inicijativu Rusije zbog izveštaja koji su se pojavili o novom hemijskom napadu na području Istočne Gute, za koji su sirijska opozicija i brojne zapadne zemlje odmah optužile predsednika Sirije Bašara el Asada.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala