MOK zabranio zastavu Rusije na tribinama OI

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaZastava sa grbom Rusije na utakmici Svetskog prvenstva u hokeju između reprezentacija Rusije i Letonije
Zastava sa grbom Rusije na utakmici Svetskog prvenstva u hokeju između reprezentacija Rusije i Letonije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodni olimpijski komitet (MOK) zabranio je nošenje na tribinama zastava zemalja koje ne učestvuju na Olimpijskim igrama, tako da će u Pjongčangu zastava Rusije takođe biti zabranjena, jer ruski sportisti na Igrama 2018. imaju status „olimpijskih sportista iz Rusije“ i nastupaju pod olimpijskom zastavom.
Sedište Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u Lozani - Sputnik Srbija
MOK nije objavio tačan razlog suspenzije vodećih ruskih sportista sa OI

„Zastave zemalja koje ne učestvuju na Olimpijskim igrama su zabranjene“, navodi se na internet stranici Organizacionog odbora Olimpijskih igara u Pjongčangu.

Zastave su zabranjene na takmičenjima i objektima za treninge.

MOK je u decembru doneo odluku da „čisti“ ruski sportisti mogu da idu na Olimpijske igre u Pjongčangu, ali samo pod olimpijskom zastavom i u statusu „olimpijskih sportista iz Rusije“. Kasnije je Olimpijska skupština podržala nameru ruskih sportista da nastupaju na Olimpijskim igrama 2018. godine pod olimpijskom zastavom.

Zimske olimpijske igre u južnokorejskom Pjongčangu biće održane od 9. do 25. februara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala