Kurdi: Oborili smo turski avion

© REUTERS / Rodi SaidPripadnici kurdskih snaga YPG
Pripadnici kurdskih snaga YPG - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kurdska narodna milicija tvrdi da je njihova granata pogodila turski avion koji je bombardovao Afrin. Turski Generalštab je objavio da su se svi avioni koji su učestvovali danas u operacijama vratili u svoje baze.
Pripadnici Slobodne sirijske armije pod zaštitom Turske snimljeni severoistočno od Afrina - Sputnik Srbija
Novi sirijski front: Erdoganov potez posle kog je moguć sukob s američkom vojskom

„Tokom borbi u području Bilbila, selu Šejh Roz, pogođen je turski avion“, izjavio je Sputnjiku predstavnik štaba Narodne milicije u Afrinu.

Po njegovim rečima, Kurdi su videli kako je avion pogođen i kako se zadimio. U ovom trenutku oni će pokušati da odrede da li je pao ili se vratio na tursku teritoriju.

Ranije je Generalštab Oružanih snaga Turske saopštio je da je tursko Ratno vazduhoplovstvo tokom operacije u sirijskom Afrinu pogodilo danas 47 ciljeva terorističkih organizacija. U operaciji je učestvovalo 27 aviona, svi su se vratili u bazu, govorilo se u saopštenju turskog vojnog resora.

Generalštab Oružanih snaga Turske 20. januara objavilo je o početku operacije „Maslinova grančica“ protiv formiranja Kurda u sirijskom Afrinu. Premijer Turske Binali Jildirim izjavio je prošle nedelje o početku kopnene operacije u Afrinu. Istovremeno sa Turskom sarađuju i pripadnici „Sirijske slobodne armije“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala