Švedske bande ratuju oružjem sa Balkana

© AFP 2023 / TT News AgencyŠvedska policija
Švedska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Švedski premijer Stefan Leven razmatra o upotrebi vojske u borbi protiv organizovanog kriminala u toj zemlji, s obzirom na to da je, kako se navodi, ta zemlja postala najveće tržište u Evropi za ilegalno uvezeno oružje sa Balkana, piše švedski dnevnik „Aftonbladet“.
Nekadašnja Jugoslavija je izvozila oružje u vrednosti od oko 500 miliona dolara godišnje i to uglavnom na Bliski istok i neke zemlje članice Pokreta nesvrstanih. - Sputnik Srbija
BIRN: Hrvatska zaradila milione dolara na prodaji oružja Siriji

List je, naime, objavio opširan članak u kojem navodi da se iz BiH i preko Hrvatske krijumčari oružje kojim ratuju kriminalne bande u Švedskoj.

Situacija je, kako se navodi, toliko uznapredovala da švedski premijer Leven razmišlja da upotrebi vojsku u borbi protiv organizovanog kriminala.

„Švedska je najveće tržište u Evropi za ilegalno uvezeno oružje sa Balkana“, piše „Aftonbladet“.

List citira banjalučkog specijalnog tužioca Gorana Glamočanina, koji kaže da u BiH postoji dobro organizovana grupa ljudi koja Šveđanima prodaje oružje.

Glamočanin je za list rekao da je već više pošiljki sa stotinama komada oružja preko Hrvatske prokrijumčareno do Švedske.

 

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala