Rusija: Klimkinova izjava o vraćanju krimske vojne opreme Ukrajini — pi-ar

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaVojni brodovi koji su ranije bili u sastavu ukrajinske mornarice, usidreni u luci u Sevastopolju
Vojni brodovi koji su ranije bili u sastavu ukrajinske mornarice, usidreni u luci u Sevastopolju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Dmitrij Novikov komentarisao je izjavu ministra spoljnih poslova Ukrajine Pavela Klimkina, koji je rekao da je predlog ruskog predsednika Vladimira Putina da vrati vojnu tehniku sa Krima ukrajinskoj strani — trik.
Kijev, Ukrajina - Sputnik Srbija
Ukrajina odbila miroljubivi predlog Putina

„Rusija je istakla svoj stav, prihvatanje ili odbijanje je stvar ukrajinske strane. Klimkinova izjava znači samo jedno: oni su uporni u nepriznavanju realnosti — činjenice da se Krim vratio u Rusiju, da je čvrsto integrisan i da je, bez sumnje, deo Rusije. Zbog toga pokušaji da se to dovede u pitanje nemaju nikakvog smisla. Mislim da nije bitno da li će Ukrajina preuzeti tehniku ili ne, ali je činjenica da od toga žele da naprave neki trenutni pi-ar“, smatra Novikov.

I krimski član Odbora za međunarodne odnose Saveta Federacije Sergej Cekov komentarisao je izjavu ukrajinskog ministra.

„Primećujem da su ukrajinski političari davali više izjava u vezi sa ovom ponudom. Grojsman je odgovorio, rekavši da je Ukrajina spremna da prihvati tehniku zajedno sa Krimom, a pridružio se i Klimkin. Smatram da će oni, u svakom slučaju, uzeti tehniku. Ako ne danas, onda sutra. Izjave, koje daju predstavnici Ukrajine, svedoče o tome da su oni i dalje usmereni na zaoštravanje odnosa sa Rusijom. Oni nameravaju da prekinu veze. Klimkin je u svom govoru rekao da nameravaju da prekinu još desetak ugovora. Ali, pre ili kasnije, odnosi Rusije i Ukrajine će se poboljšati. Možda ne pod sadašnjim rukovodstvom, ali sigurno pod sledećim“, istakao je Cekov.

Ranije je Pavel Klimkin nazvao predlog ruskog predsednika da preda vojnu tehniku sa Krima trikom. Osim toga, on je istakao da će Kijev uskoro otkazati još osam sporazuma sa Rusijom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 11. januara izjavio da je Rusija spremna da Ukrajini preda vojnu tehniku sa Krima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala