Bela kuća: Tramp ipak planira da ide u Davos

© REUTERS / Carlos BarriaPredsednik SAD Donald Tramp ulazi u avion
Predsednik SAD Donald Tramp ulazi u avion - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bela kuća saopštila je da američki predsednik Donald Tramp ipak planira da putuje u Davos na Svetski ekonomski forum, dok je pre samo nekoliko sati njegov odlazak na taj godišnji skup bio neizvestan zbog finansijske blokade federalne vlade SAD.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders izjavila je da će, „ako sve bude išlo kao što se očekuje“ sa finansijskom deblokadom federalne vlade SAD, američka delegacija u utorak otputovati na Svetski ekonomski forum koji se održava u Davosu, a da će predsednik Tramp tamo otići kasnije ove sedmice, prenosi AP.

Bela kuća je saopštila i da očekuje da će Tramp potpisati predlog zakona kojim će se okončati finansijska blokada vlade, navodi Rojters.

Prema prvobitnom planu, delegacija članova Trampovog kabineta trebalo je da u Davos otputuje već danas, ali je njen odlazak odložen zbog delimične finansijske blokade vlade koja je počela između petka i subote, nakon što demokrate i republikanci nisu uspeli da se dogovore u vezi sa rebalansom budžeta, pošto su ostali podeljeni u pogledu imigracije i pogranične bezbednosti.

Međutim, demokrate u Senatu su odustale od svojih prigovora na predlog zakona o privremenom finansiranju, pa su lideri američkog Senata postigli dogovor o nastavku finansiranja vlade, a mera je usvojena sa 81 glasova „za“ i 18 glasova „protiv“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala