Američki ambasador učestvovao u bogojavljenskom kupanju (foto, video)

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaAmbasador SAD u Rusiji Džon Hantsman na bogojavljenskom kupanju u Novojerusalimskom manastiru
Ambasador SAD u Rusiji Džon Hantsman na bogojavljenskom kupanju u Novojerusalimskom manastiru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador SAD u Moskvi Džon Hantsman učestvovao je u bogojavljenskom kupanju. Hantsman je posetio Voskresenski novojerusalimski manastir u pratnji članova porodice.

Predstavnici Ruske pravoslavne crkve pokazali su ambasadoru Manastir i govorili su mu o istoriji ikona, a zatim su on, njegova supruga i ćerka Grej upalili sveće.

Posle toga su se Hantsman i predstavnici diplomatske misije uputili na reku Istru, gde se nalazio deo pripremljen za potapanje u vodu. Ambasador se pojavio pred kamerama u plavom frotirskom ogrtaču i tradicionalnim ruskim valjenkama. On je bio zadovoljan kupanjem, naglašavajući da je stekao „nezaboravno iskustvo“. Ostale američke diplomate sledile su primer ambasadora.

„Nikada to neću zaboraviti. Kupanje je ostavilo ogroman utisak na mene“, rekao je Hantsman novinarima. „Ovo je zaista velika ruska tradicija. Sigurno ću postati stručnjak za ruske tradicije“, dodao je sa osmehom.

„Osećam veliku vezu sa narodom Rusije! Ovo su nezaboravan trenutak i nezaboravno iskustvo. Vrlo su jaki utisci o vašoj tradiciji. Čitao sam o tome, gledao snimke na Jutjubu i poželeo sam da učestvujem,“ istakao je Hantsman.

Prema ambasadorovim rečima, međusobno razumevanje tradicija pomaže „razvoju veza među ljudima“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala