Đurić: Poseta Vučića poruka snage i jedinstva čitave Srbije

© Tanjug / Dimitrije GolMarko Đurić
Marko Đurić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji šalje poruku jedinstva i snage čitave Srbije i neizmerno znači našem narodu, a šalje i poruku da nas neće slomiti, pokolebati i oterati odavde, izjavio je direktor kancelarije za KiM Marko Đurić.
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić - Sputnik Srbija
Đurić: Neko hoće da izazove haos i da gurne Srbe u pakao

Đurić je naveo da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Kosovskoj Mitrovici razgovarati sa svim vodećim predstavnicima Srba, narodom „i imati sa njima iskren i direktan razgovor o tome šta i kako dalje, kako da ojačamo naše zajedništvo i borbu da tamo opstanemo“.

On je precizirao da će nakon Kosovske Mitrovice Vučić posetiti Laplje Selo i razgovarati sa građanima iz svih delova Kosova i Metohije.

„Našim ljudima u ovom teškom trenutku ova poseta znači da je čitava Srbija sa njima, da podržava njihovu borbu i ostanak i opstanak, i niko nije srećniji od Srba na KiM da vidi predstavnike svoje države Srbije“, podvukao je Đurić.

Đurić je ocenio da je složen i komplikovan trenutak za posetu, da svi znaju koji su rizici, ali i istakao da je odluka predsednika Srbije da poseti naš narod koji tamo živi od izuzetnog, suštinskog značaja.

„Nema većeg ohrabrenja. Veće solidarnosti i zajedničke borbe od toga ne može biti“, rekao je Đurić.

Marko Đurić, šef kancelarije za KiM - Sputnik Srbija
Đurić: Bez nastavka dijaloga dok ne bude rezultata istrage

Direktor Kancelarije za KiM je u Banjskoj, odgovarajući na pitanja o stavu privremenih institucija u Prištini u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića i o tome da nude razmenu informacija, rekao da nas reči ne interesuju, već samo dela.

„Neka kažu ko je ubica, neka pomognu da se on pronađe ili, ako nisu u stanju, neka omoguće organima Srbije da nesmetano vode istragu. Mi ćemo našu istragu svakako sprovesti, a njihovo odbijanje da na aktivan način pomognu već govori o tome kakve su namere“, rekao je Đurić.

Što se dijaloga u Briselu tiče, Đurić je rekao da je naš zahtev samo da nam kažu ko je ubio Ivanovića „pa da razgovaramo dalje“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala