Tramp namerava da minira minske pregovore o Ukrajini

© AP Photo / Alex BrandonPredsednik SAD Donald Tramp govori na konferenciji Konzervativne partije u Okson Hilu u državi Merilend
Predsednik SAD Donald Tramp govori na konferenciji Konzervativne partije u Okson Hilu u državi Merilend - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp predložio je da se pregovori o rešavanju konflikta u Donbasu prebace iz Minska u prestonicu neke druge zemlje, izjavio je kazahstanski lider Nursultan Nazarbajev.

On je to rekao nakon susreta sa američkim predsednikom u Vašingtonu, a kako je naveo, Tramp je izrazio uverenje da su minski pregovori zašli u ćorsokak, budući da za sve ovo vreme suprotstavljene strane nisu pronašle zajednički jezik.

Donbas - blokada ukrajinskih nacionalista - Sputnik Srbija
Zakon o reintegraciji Donbasa stavlja „krst“ na Minski sporazum

„Razgovarali smo o tome da su pregovori u Minsku zašli u ćorsokak. Predložio je da budu organizovani na nekoj drugoj lokaciji, a ja sam se složio“, rekao je Nazarbajev.

Kazahstanski lider je potom Trampu predložio da „Minsk 2“ bude održan u Astani, podsetivši da je u planu bilo da pregovore prvenstveno održe u Kazahstanu.

Ruski mediji podsećaju da SAD nisu zvanični učesnici u pregovorima kada je reč o političkom rešavanju problema jugoistoka Ukrajine i nisu članice takozvane Normandijske grupe u kojoj su Rusija, Nemačka, Francuska i Ukrajina.

Uprkos tome, Kijev insistira da se Vašington aktivno uključi u taj proces.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala