Rusija u Siriji obnavlja informacionu infrastrukturu

© Fotolia / SdecoretTanjiri radio-satelita
Tanjiri radio-satelita - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će pružiti pomoć Siriji u obnovi informacione infrastrukture i obučiće studente kako bi sprečili širenje esktremističke ideologije internetom, izjavio je šef ruskog Ministarstva telekomunikacija i masovnih medija Nikolaj Nikiforov.

Kako je rekao, nije tajna da se propaganda ekstremističke ideologija, kao i proces vrbovanja novih članova u najvećoj meri odvija upravo putem interneta, stoga bi trebalo objediniti napore kako bi se ta pojava sprečila.

Pobunjenici i civili ukrcavaju se u autobuse kojima će se evakuisati iz Bejt Džana u Siriji - Sputnik Srbija
Rusija i Sirija o humanitarnoj saradnji

On je istakao da je to od suštinske važnosti kako bi se osigurala stabilnost u Siriji, naglasivši da je Rusija spremna da ponudi svoje tehnologije i ideje koje bi mogle da se primene kada je reč o informacionom prostranstvu.

„Svedoci smo toga da međunarodni terorizam koristi internet kako bi stvarao nove oružane grupacije koje bi direktno učestvovale u oružanim konfliktima širom Sirije. Moramo pobediti tu pojavu“, dodao je.

Nikiforov trenutno boravi u poseti Damasku, a ruska delegacije je posetila i Državni univerzitet u Damasku koji trenutno pohađa nešto više od 3.000 studenata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala