Lavrov: Neuspeh nuklearnog sporazuma – alarmantni signal

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Neuspeh iranskog nuklearnog sporazuma poslao bi „alarmantni signal“ celom svetu i doveo u pitanje sve pokušaje da se Severna Koreja ubedi u to da obustavi razvoj nuklearnog naoružanja, izjavio je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na izložbi o Holokaustu u holu Ujedinjenih nacija u Njujorku - Sputnik Srbija
Lavrov: Brine nas rehabilitacija nacizma

Kako je rekao, to je posebno štetno jer bi moglo da se protumači kao rezultat delovanja administracije američkog predsednika Donalda Trampa.

Lavrov je na sastanku u Savetu bezbednosti UN poručio i da ne treba odustati od istinskog dostignuća u vidu nuklearnog sporazuma sa Iranom zarad korisiti za političke planove pojedinih zemalja.

Podsetimo, Tramp je prošle nedelje produžio suspenziju sankcija Iranu u skladu s tim sporazumom potpisanim 2015. godine. On je, medjutim, upozorio da će SAD odustati od tog sporazuma ukoliko se ne isprave užasni propusti u tom dokumentu.

Istovremeno, Lavrov se ponovo založio za rusko-kineski predlog za isključivo mirno rešavanje severnokorejske krize ali je i izrazio zabrinutost zbog porasta pretnji od hemijskog terorizma na Bliskom istoku, posebno na teritoriji Iraka i Sirije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala