Kremlj: Izbegavati izjave koje miniraju pregovore dve Koreje

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaKremlj
Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija pozdravlja početak direktnih pregovora Seula i Pjongjanga i poziva svetsku zajednicu da se suzdrži od izjava koje bi mogle da miniraju taj proces, koji je i tako veoma krhak, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Kako je rekao, Moskva ne vidi nikakav smisao u tome da se razgovara ko je u većoj, a ko u manjoj meri doprineo da se taj proces pokrene – važno je da je do direktnog dijaloga došlo, trenutno je neophodno da taj proces svi podrže.

Kim Džong Un - Sputnik Srbija
Amerika: Rusijo, ti si kriva! Rusijo, ti pomozi!

Peskov je istakao i da nedostatak želje za saradnjom između Moskve i Vašingtona po pitanju Severne Koreje dolazi isključivo iz SAD, kao i da je Moskva na to gleda sa žaljenjem.

„Moskva je u više navrata pozivala Ameriku da sarađuje po pitanju različitih regionalnih i međunarodnih problema, ali nedostatak volje dolazi isključivo iz te iste Amerike. Zbog toga nam je veoma žao“, naveo je.

Portparol ruskog predsednika je dodao i da će Rusija nastaviti da sprovodi sve svoje obaveze prema međunarodnim sporazumima, kao i da trenutno ne priprema nikakve dodatne inicijative pored postojećih kako bi se nuklearno pitanje Korejskog poluostrva razrešilo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala