Moguće je da su napadi u dve škole u Rusiji povezani

© Sputnik / Alexey Filippov / Uđi u bazu fotografijaPolicija, Rusija
Policija, Rusija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik Državne dume i bivši ministar obrazovanja Burjatije Aldar Damdinov nije isključio mogućnost da je napadač na školu u Ulan Udeu imitirao učenike koji su u ponedeljak ranili decu u Permu.

Prema rečima Damdinova, mediji često informacije te vrste predstavljaju kao senzaciju, zbog čega ih deca doživljavaju kao herojske postupke. 

Napad na školu - Sputnik Srbija
Rusija: Napad u školi, ranjeno 6 dece i žena, napadač hteo da se ubije (video)

„U ovakvim slučajevima je važno da se ljudi koji pripadaju takozvanim rizičnim grupama ne podstiču na slična dejstva“, napisao je Damdinov na Fejsbuku.

Poslanik je izjavio da je potrebno detaljno istražiti incident u Ulan Udeu. 

„Nadam se da će nakon Perma i Burjatije biti doneti ozbiljni zaključci o problemima bezbednosti u školama i vaspitanju dece“, dodao je on.

Napadi na Ulan Ude i Perm

Danas je u prestonici Burjatije jedan učenik devetog razreda napao sekirom učenike sedmog razreda i njihovog učitelja. Ranjeno je sedmoro ljudi, među kojima i napadač, koji je pokušao da se ubije. Dve devojčice su u teškom stanju.

U ponedeljak su u školi u Permu dva tinejdžera napala noževima decu i pedagoga. Ranjeno je više od desetoro ljudi. Osumnjičeni su uhapšeni i optuženi za pokušaj ubistva. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala