Veselji: Specijalnog suda će biti, neka se svi sprema za suočavanje

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIKosovska policija u Prištini
Kosovska policija u Prištini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Demokratske partije Kosova i kosovskog parlamenta Kadri Veselji rekao je da će Specijalnog suda biti i da on neće dozvoliti iznenađenja i jednostrane poteze koji mogu da dovedu u pitanje partnerstvo sa SAD i EU.

Veselji je za KTV, kako prenosi „Radio slobodna Evropa“, poručio da se svi, nezavisno od toga što taj sud predstavlja nepravdu, spreme za suočavanje sa sudom.

Miting u Prištini - arhivska fotografija - Sputnik Srbija
Ko je „gospodar Kosova“ iz senke

On je od svih političkih snaga na Kosovu zatražio da se ujedine i da se suoče sa tim procesom.

Veselji je kazao da će zahtev za održavanje vanredne sednice o ukidanju Specijalnog suda ostati na dnevnom redu predsedništva kosovskog parlamenta do donošenja odluke o njemu i pozvao je članove predsedništva da prisustvuju sednicama tog tela.

Iako nije direktno odgovorio kako će se izjasniti poslanici njegove stranke koji su potpisali zahtev za održavanje vanredne sednice, Veselji je rekao da će odluka poslanika njegove stranke biti u korist Kosova.

Podseća se da je u sredu američki ambasador na Kosovu Greg Delavi upozorio da će se poslanici i politički lideri, koji budu podržavali ukidanje Specijalnog suda, suočiti sa „specifičnim i oštrim posledicama“.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala