Tači: Neću dozvoliti da ubistvo Ivanovića ugrozi dijalog

© AP Photo / Visar KryeziuHašim Tači
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski predsednik Hašim Tači preneo je bugarskom premijeru Bojku Borisovu da „neće dozvoliti“ da ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića ugrozi normalizaciju odnosa sa Beogradom.

Tači je u sredu razgovarao telefonom sa Borisovim koji je uz osudu ubistva Ivanovića izrazio nadu da taj tragični događaj neće sprečiti proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Vladika raško-prizrenski Teodosije služi opelo Oliveru Ivanoviću - Sputnik Srbija
SAHRANJEN OLIVER Teodosije: Bio je simbol naše rešenosti da budemo svoji na svome

Borisov je takođe izrazio očekivanje da će se kosovski predsednik lično angažovati na ponovnom uspostavljanju dijaloga, saopštila je bugarska vlada.

Kako se navodi, Tači je naglasio da će bezbednosni organi na Kosovu učiniti sve što je u njihovoj moći da bude otkriven ubica i nalogodavac ubistva Ivanovića.

„Neću dozvoliti da nas taj incident udalji od našeg cilja normalizacije odnosa sa Srbijom“, rekao je Tači.

Borisov je rekao i da je juče u Strazburu članove Evropskog parlamenta upoznao sa razlozima zbog kojih Zapadni Balkan zaslužuje evropsku perspektivu, dodavši da svi treba da ulože napore.

„Računamo i na vašu pomoć da nas slučaj ubistva u Kosovskoj Mitrovici ne bi udaljio od tog velikog cilja“, rekao je Borisov i pozvao na rasvetljavanje slučaja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala