Stoltenberg u Sobranju, građani ispred poručuju: „Ne u NATO“

© AP Photo / Boris GrdanoskiProtest građana ispred Sobranja
Protest građana ispred Sobranja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, koji danas boravi u poseti Makedoniji, obratio se poslanicima u Sobranju, dok se ispred zgrade parlamenta okupila grupa građana koja, kako kažu, protestuje protiv ulaska te zemlje u NATO i antimakedonske politike aktuelne vlade, preneli su makedonski mediji.
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov: Nadam se da svi shvataju zašto Makedonija mora da promeni ime (video)

U obraćanju poslanicima Stoltenberg je zahvalio Makedoniji zbog učešća snaga te zemlje u mirovnim misijama NATO-a i izrazio nadu da će ova zemlja postati deo, kako je rekao, „najuspešnijeg vojnog saveza u svet“, preneli su makedonski mediji.

„Još uvek ima mesta za zastave ispred sedišta NATO-a. Prošle godine je Crna Gora postala 29. članica, i sada je ravnopravni član Alijanse. Želimo da budete deo naše porodice, ali ima još posla. Pre svega, rešavanje problema sa vašim ustavnim imenom sa Grčkom“, rekao je generalni sekretar NATO-a.

Istovremeno, ispred zgrade parlamenta okupila se grupa građana koja protestuje zbog posete Stoltenberga i antimakedonske politike nove vlade, te usvajanja Zakona o jezicima i protiv ulaska Makedonije u NATO.

Protestu prisustvuje i bivša poslanica Solza Grčeva, koja je izjavila da je tu kako bi jasno rekla da je protiv promene naziva države.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala